Network Firewall


Q1. Firewall is ?

  1. a hardware
  2. a software
  3. can be a hardware as well as software
  4. can neither be a hardware nor a software

Show Answer

Ans: 3.can be a hardware as well as software

 

Q2. A proxy firewall filters at the?

  1. physical layer
  2. application layer
  3. data link layer
  4. network layer

Show Answer

Ans: 2.application layer

 

 

Q3. A packet filter firewall filters at the

  1. application or transport
  2. data link layer
  3. physical
  4. network or transport layer

Show Answer

Ans: 4.network or transport layer

 

Q4. Which firewall facility that can monitor the state of active connections and use this information to determine which network packets to allow through the firewall.

  1. dynamic packet filter
  2. general protection fault
  3. partition
  4. Gateway

Show Answer

Ans: 1.dynamic packet filter

 

Q5.  Which private data network that makes use of the public telecommunication infrastructure, maintaining privacy through the use of a tunneling protocol and security procedures. 

  1.  Metcalfe’s Law
  2.  VPN
  3.  DMZ
  4.  personal firewall

Show Answer

Ans: 2.VPN

 

Q6. DHCP is the abbreviation of

  1. Dynamic Host Control Protocol
  2. Dynamic Host Configuration Protocol
  3. Dynamic Hyper Control Protocol
  4. Dynamic Hyper Configuration Protocol

Show Answer

Ans: 2.Dynamic Host Configuration Protocol

 

Q7. Which server that acts as an intermediary between a workstation user and the Internet so that the enterprise can ensure security, administrative control, and caching service.

  1. Kerberos
  2.  security policy
  3.  proxy server
  4.  Metcalfe’s Law

Show Answer

Ans: 3.proxy server

 

Q8. Which software application used to protect a single Internet-connected computer from intruders.

  1. personal firewall
  2. Bastion host
  3. sniffer
  4. Web Proxy Auto discovery

Show Answer

Ans: 1.personal firewall

 

Q9. Which is the only host computer that a company allows to be addressed directly from the public network — it is designed to screen the rest of its network from security exposure.

  1. personal firewall
  2. bastion host
  3.  sniffer
  4. D. Web Proxy Auto discovery

Show Answer

Ans: 2.bastion host

 

Q10. Which set of rules that govern what is and what is not allowed through the firewall. 

  1.  Web Proxy Auto discovery
  2.  rule base
  3. dynamic packet filter
  4.  general protection fault 

Show Answer

Ans: 3.dynamic packet filter

 


Subscribe us to receive more such articles updates in your email.

If you have any questions, feel free to ask in the comments section below. Nothing gives me greater joy than helping my readers!

Disclaimer: This tutorial is for educational purpose only. Individual is solely responsible for any illegal act.

Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
error: